pilnuj się jednego z tematów bo bałagan się robi http://www.sfd.pl/Ocena_diety%2Bpoprawka_pomoc_-t1158247.html no i pierwsza uwaga w poprzednim temacie dałeś pierś kurczaka a tu smażona pierś, zdecyduj się czy masz 150g surowej piersi czy 150g po usmażeniu jest, najlepiej wszytsko wrzucaj przed obróbką termiczną czyli np 150g piersi a pod spodem [...]
daruj sobie kanapki masło out szynka out ser żółty - jak nie jedziesz na low carbie to nie ma idei, są lepsze źródła białka i tłuszczy po pierwsze wyliczenia gdzie btw? zapotrzebowanie? nie zrobiłeś tego? w taki razie posiadanie jakiejkolwiek diety mija się z celem wracaj do postów podwieszony, bo kiepsko z Twoją wiedzą podpowiem Ci parę rzeczy [...]
hmm... nie jestem pewien skutków ubocznych smazenia odzywki... Składniki odżywki są dobrane optymalnie do spożcia w taki sposób jaki jest podany przez producenta i dodatkowa obróbka termiczna może mieć jakieś negatywny wpływ. Ale mogę się mylić ;-) Przy odrobinie wprawy można sobie usmażyć omlecika z samych białek. pozdr. Piotr
Wartość kcal dla danego produktu jest podana w tabelach PRZED obróbką termiczną. Najlepiej to nie smaż na oleju. Zmieniony przez - Heroz w dniu 2012-01-30 16:45:23
Nie widzę problemu ważyć przed obróbka termiczną i dowiedzieć się gramatury danego produktu. Wiele istnieje rodzai mięs/określaj dokładnie co to za mięso ( drób/wieprzowina czy wołowina ) zapotrzebowanie kcal możesz obliczyć ze wzoru w podwieszonych tematach.
Dieta jest rzeczywiście do zmiany. Ale od początku...aeroby bym przy takiej wadze sobie darowała, raczej skupiłabym się na siłowym, ponadto spacery, basen. Czy robiłaś badania podstawowe? Taka otyłość niesie za sobą wiele problemów hormonalnych, które warto znaleźć na początku. Zerknij na mój artykuł : (nie sugeruj się słowem redukcja w tytule, [...]
temp. na pewno nie przekracza 100 stopni, przy czym podczas smażenia tę temperaturę spokojnie przekraczasz. Ja tej jajecznicy nie smażę, tylko podgrzewam cały czas mieszając i w momencie jak się zetnie na tyle że zgęstnieje to przerywam grzanie więc temperatura myślę że nie przekracza ok. 80 stopni ;) Zmieniony przez - deka87 w dniu 2018-03-27 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tak się zastanawiam. Czy potrawy jakie jem, powinny byc Gotowane, pieczone, smażone ? Najczęściej smażę/ griluje ale wyczytałem właśnie że obróbka termiczna zmienia ilość kcal, białko, tłuszcze węgle itd itd ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Twój obiad wątpię żeby miał chociaż 500kcal. Tutaj możesz sprawdzić: http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie. Białko daj 2.5g/kg, tłuszcze 0.8-1g/kg, reszta węglowodany. Pamiętaj że wszystko ważymy przed obróbką termiczną. Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2013-09-14 15:59:41
Zdecydowanie nic Tobie z nich nie ucieknie, więc bez, obawy. Oczywiście, każdy proces obróbki pożywienia powoduje pewne straty witamin, ale z tym trzeba się już, liczyć. Nie tylko blendowanie, ale przede wszystkim obróbka termiczna. Tak samo, jak normalne funkcjonowanie, powoduje zużywanie się naszego organizmu. Nie znaczy to, że lepiej siedzieć i [...]
Płatki z rodzynkami zalej mlekiem i dodaj jakieś orzechy i już będzie lepiej , troche za dużo tego gainera no i tak jak domer napisał to wpisuj wszystko przed obróbką termiczną .
Wyrzuciłem masło ziemniaki u mnie opcjonalnie beda wchodzic albo o 17 albo o 15 jesli bede pracowal od rana to obiad z ziemniakiem zostawie na po treningu a jesli na popoludnie to chyba juz nie wazne czy zjem o 15 czy o 17 jak o 12 skoncze trening? A co jesli chodzi o ilosc kcal i BTW ? mysle ze przy mojej wadze i moim wzroscie i intensywnosci [...]
Zmienione na Pełnoziarnisty Razowy z lubelli :) Zawsze waże przed obróbką termiczną 10g Wazy 1 wafel ryżowy XD To teraz jest okej czy coś do zmienienia? /SFD/2016/8/6/9c9b8406a9ee4418b90121ba997b4d98.jpg Zmieniony przez - Lemcioo w dniu 2016-08-06 01:04:50
Jak ważysz przed obróbką termiczną to nie wstawiaj do rozpiski piersi gotowanej tylko surową. Dajesz radę zjeść 100 g ryżu i tylko 70-80 g mięsa? Przecież to jest kawałek na dwa ugryzienia ;-) jak dla mnie za dużo oleju kokosowego, możesz śmiało dodać oliwę, olej rzepakowy (dobrej jakości), olej lniany (na zimno, na przykład do warzyw). Do [...]
Panowie, obróbka termiczna izolatu to to samo, co kupienie dobrego koniaku i wylanie dla ładnej butelki. Wielokrotnie pisałem, że BV 159 izolatu bierze się stąd, że zawiera on dronocząsteczkowe białka, przenikające do krwiobiegu i działające podobnie do somatotropiny. Temperatura je zdenaturuje, a wtedy izolat straci aktywność anaboliczną i nie [...]
Nie zrozumiem nigdy jak ktoś się rozpisuje na tematy. "Gotuję 400g ziemniaków a później wyciągam z wody i mam 600??WTF? Mam to liczyć jako 600???" :) Zawsze ważymy produkty PRZED obróbką TERMICZNĄ jakąkolwiek. Co do tłuszczy to kluczem jest różnorodność Tłuszcze: Olej kokosowy,wiórki kokosowe,olej lniany,awokado,masło orzechowe,orzechy,,masło [...]